Το στεφάνι της Πρωτομαγιάς

protomagia1_AutoCollage_12_ImagesΧθες, 30 Απριλίου, την ώρα που είχαμε ιστορία ,ο δάσκαλός μας είπε να βγούμε έξω για να μαζέψουμε λουλούδια  για να φτιάξουμε το Μαγιάτικο στεφάνι.
Βγήκαμε  όλοι έξω πήγαμε στα οικόπεδα που είναι γύρω από το σχολείο και αρχίσαμε να μαζεύουμε λουλούδια.
Εγώ κρατούσα το στεφάνι και οι συμμαθητές μου έβαζαν τα λουλούδια και ο κύριος Νίκος τα έδενε.
Το πρώτο στεφάνι το φτιάξαμε με μαργαρίτες και το δώσαμε στην κυρία διευθύντρια, και εκείνη το κρέμασε έξω από το γραφείο των δασκάλων .
Το δεύτερο ήταν μεγαλύτερο και το κρεμάσαμε μέσα στην τάξη μας.
Ήταν πολύ όμορφο αυτό που σκέφτηκε ο δάσκαλός μας να κάνουμε.
Μου άρεσε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε κ.Νίκο!

Εύχομαι σε όλους Καλή Πρωτομαγιά!!!!

  Έγραψε ο μαθητής : Δημήτρης Βλάχος

protomagia2_AutoCollage_8_ImagesΤην Πέμπτη 30 Απριλίου, ο κύριός μας είχε μια φανταστική ιδέα. Μας πρότεινε να φτιάξουμε δυο πρωτομαγιάτικα στεφάνια. Ξετρελαθήκαμε με την ιδέα του και χωριστήκαμε σε δυάδες για να ξεκινήσουμε.
Βγήκαμε έξω από το σχολείο και προσπαθούσαμε να βρούμε ένα χωράφι με λουλούδια. Όχι σε μεγάλη απόσταση, βρήκαμε ένα χωράφι γεμάτο μαργαρίτες. Αρχίσαμε λοιπόν να φτιάχνουμε το πρώτο μας στεφάνι, που σαν βάση θα είχε το σύρμα και με τη βοήθεια του κυρίου μας και της κυρίας Άννας, ολοκληρώσαμε ένα στεφάνι από μαργαρίτες για τη διευθύντρια του σχολείου μας.
Προχωρώντας πιο δίπλα υπήρχε ένα άλλο χωράφι γεμάτο με διάφορα είδη λουλουδιών. Εκεί αρχίσαμε να δημιουργούμε το στεφάνι για την τάξη μας. Φτιάχναμε μπουκετάκια από λουλούδια και τα δέναμε με έναν σπάγκο γύρω από μια βέργα. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό.
Τελειώνοντας τα στεφάνια, πήγαμε στο σχολείο και δώσαμε στη διευθύντρια το δικό της και το άλλο το κρατήσαμε στην τάξη μας. Τότε λοιπόν ο κύριος μας, μας διηγήθηκε ένα έθιμο για την πρωτομαγιά από το χωριό του. Την ημέρα της πρωτομαγιάς, κάποιος φτιάχνει ένα λουλούδινο στεφάνι και το προσφέρει σε ένα συγχωριανό του, λέγοντας «Μέσα Μάης, μέσα χαρά» και εκείνος του απαντά με τη σειρά του, «Έξω ψύλλοι και αρρωστιά ».

Έγραψε ο μαθητής : Αποστόλης Ανδρέου

+ο_Κ_Ε+¬+¦_Β+-_Η+¦¦Β+-0383Σήμερα στο σχολείο, πέρασα πολύ ωραία!!Ο κύριός μας είχε μια καταπληκτική ιδέα, να φτιάξουμε πρωτομαγιάτικο στεφάνι.
Βγήκαμε λοιπόν έξω από το σχολείο και πήγαμε σε μια κοντινή  περιοχή με χωράφια. Εκεί υπήρχαν πολλά αγριολούλουδα. Εμείς τα παιδιά κόβαμε μαργαρίτες ,η κυρία Άννα μας βοηθούσε να κόβουμε τα κοτσάνια και μετά όλα τα παιδιά με τη σειρά περνούσαμε τις μαργαρίτες μέσα στο σύρμα που είχε μαζί του ο κύριος. Φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο στεφάνι.
Έπειτα αρχίσαμε να φτιάχνουμε κι ένα δεύτερο στεφάνι. Φτιάχναμε μικρά μπουκέτα από αγριολούλουδα όπως μαργαρίτες, παπαρούνες ,χαμομήλι και άλλα, τα δίναμε στον κύριο  και εκείνος τα έδενε με σπάγκο το ένα δίπλα  στο άλλο. Έγινε φανταστικό!!!Επιστρέψαμε στο σχολείο μας και δώσαμε το στεφάνι με τις μαργαρίτες στην διευθύντρια. Εκείνη το κρέμασε έξω από το γραφείο.
Ανεβήκαμε στην τάξη μας, τα αγόρια μπήκαν μέσα κι εμείς τα κορίτσια σταθήκαμε έξω από την πόρτα, κρατώντας το στεφάνι .Βρέξαμε τα χέρια μας με νερό, ραντίσαμε το στεφάνι και φωνάξαμε: ΜΕΣΑ ΜΑΗ  ΜΕΣΑ ΧΑΡΑ!!!!!!! και τα αγόρια: ΕΞΩ ΟΙ ΨΥΛΛΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!!!!!!
Ανυπομονώ να φτιάξω αύριο, πρωτομαγιά, το δικό μου στεφάνι!!

Έγραψε η μαθήτρια : Νεφέλη Γάτση

+ο_Κ_Ε+¬+¦_Β+-_Η+¦¦Β+-0388

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s